![]() |
guacamole |
zjadlbym.pl
Przepisu nauczyła mnie siostra która nauczyła się go od rodowitych meksykanów . Prosty, szybki i pyszny. Wiem że wariacji guacamole jest wiele, ale ta jest wyjątkowo prosta.
Co potrzebujemy?
- 2 dojrzałe awokado
- pół czerwonej cebuli
- mały pomidor (lub pół większego)
- troszkę soku z cytryny
- ew. mleko
Jak robimy?
- Awokado obieramy, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy. Jeśli jest zbyt twarde możemy dodać trochę mleka. Łatwiej da się rozgnieść na miazgę
- Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pomidor
- Wyciskamy trochę soku z cytryny do smaku.
- Doprawiamy solą.
- Gotowe. Podawać jako dip do np nachosów ale świetnie tez nadaje się jako dodatek do kanapek czy burgerów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz