Co potrzebujemy :
Jak działamy?
- 2x papryka (najlepiej kolorowa)
- 2x cukinia
- 1x opakowanie mrożonej fasolki - zielona lub żółta lub po poł opakowania jednej i drugiej
- opakowanie pasty curry (dowolnej - mi podchodzi ta ale może równie dobrze być innej firmy i koloru - zielona lub czerwona - różnić się będzie mocą)
- makaron ryżowy opakowanie
- kurczak pierś
- puszka lub półtorej mleka kokosowego
- olej, przyprawy do smaku (np papryka chilli lub scotch bonnet, pieprz , sól)
Jak działamy?
- kurczaka kroimy na małe kawałeczki.
- kroimy paprykę i cukinię na kawałki, lepsze większe niż mniejsze (papryka paski, cukinia półksięzyce, fasolki nie trzeba kroić)
- rozgrzewamy patelnie z lyzką oleju..
- smażymy pastę aż uwolni smak
- dorzucamy kurczaka, podsmażamy
- następnie zalewamy mlekiem kokosowym
- dodajemy paprykę. gotujemy na wolnym ogniu aż zmięknie trochę
- dodajemy fasolkę i cukinię.
- czekamy aż danie złapię konsystencję sosu (a nie zupy) .
- podajemy z ugotowanym wg przepisu na opakowaniu makaronem ryżowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz