wtorek, 30 czerwca 2015

Zupa kalafiorowa

Co potrzebujemy :


  • włoszczyzna
  • mięso na rosół
  • liść laurowy, ziele angielskie, kostka rosołowa, sól, pieprz
  • kalafior
  • śmietana
  • trochę koperku


Jak działamy :


  1. Robimy rosół. Wiadomo jak więc nie będę się rozpisywał. 
  2. Kiedy juz jest zrobiony wrzucamy do rosołu kalafior podzielony na części  i gotujemy aż zmięknie. 
  3. Następnie zabielamy zupę śmietaną (do śmietany dodać po trochu goręcego wywaru, mieszać, znów dodać i jak już temperatury się wyrównają wrzucamy śmietanę do zupy). 
  4. Gotujemy i można jeść (choc lepsza jest jak się kalafior mocniej przegryzie z rosołem). 
  5. Podajemy z koperkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz