wtorek, 30 czerwca 2015

Paprykarz węgierski

blog przeniesiony :

zjadlbym.pl

Co potrzebujemy :


  • pierś z kurczaka
  • 1-2 cebule
  • smalec
  • 5 łyżeczek słodkiej papryki, ostra papryka, sól, pieprz
  • 2 papryki
  • pomidory w puszce
  • mąka
  • 150 ml śmietany


Jak robimy?


  1. cebule kroimy w kostkę , szklimy na smalcu
  2. zdejmujemy z ognia  i dodajemy paprykę (ostra i słodka po 2 łyżeczki). 
  3. mieszamy, dorzucamy kurczaka i wrzucamy znów na kuchenkę. 
  4. kurczaka smażymy chwile, dorzucamy paprykę pokrojoną w paski i pomidory. 
  5. dusimy aż papryka będzie miękka. 
  6. jeśli danie jest za mało płynne można podlać lekko wodą (chodzi o to żeby było sporo sosu) następnie dodajemy 250 ml śmietany wymieszanej z 2-3 łyżkami mąki.
  7. podgrzewamy aż zniknie mączny posmak. 
  8. doprawiamy. podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz